fbpx

Een spannend moment voor de sollicitant en een moment voor HR om te bepalen of de kandidaat geschikt is voor de functie: het kennismakingsgesprek. Wij geven je graag inzicht in onze unieke selectieprocedure.

Geen reguliere procedure

Veel selectieprocedures gaan volgens een bepaalde structuur: als sollicitant stuur je doorgaans een motivatie en CV in, die krijgt een reactie en hopelijk een uitnodiging tot een gesprek. Tijdens dat gesprek moet naar voren komen of er een match is tussen de werkgever en de kandidaat. Wij vroegen ons af: Hoe laat een kandidaat zich zo snel mogelijk van zijn beste kant zien en, nog belangrijker, hoe leer je nu iemand snel goed kennen? Dit bracht ons op een andere aanpak. Waarin we geen vragen stellen als, ‘Waarom ben jij de beste persoon voor deze functie?’, maar een persoonlijk en direct gesprek met de kandidaat. Omdat we hem of haar als persoon willen leren kennen.

Ontdekkaarten

Om dit idee al tijdens de eerste kennismaking terug te laten komen zetten wij ontdekkaarten in. Op het moment dat iemand bij Direct Force aan de slag gaat, staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Door het inzetten van de ontdekkaarten, waarin vragen als “wat zou jij anderen willen leren?” en “Op welke eigenschap van jezelf ben je trots?” staan, doen wij dat heel simpel en efficiënt. Bovendien zorgt het voor verrassende en creatieve antwoorden.

Het kennismakingsgesprek

Wij snappen dat een kennismakingsgesprek een spannend moment is. Een spannend moment voor de sollicitant en een moment voor de werkgever om te bepalen of de kandidaat geschikt is voor de rol. Bovendien een moment voor beide partijen om elkaar te leren kennen. Voor de kandidaat is het van belang zichzelf van zijn of haar beste kant te laten zien. Als werkgever is het belangrijk om iemand in maximaal een half uur te leren kennen, wat soms een pittige klus is. De eerste stap is dan ook het creëren van een veilige omgeving. Alleen als iemand zich veilig en op zijn gemak voelt, kan hij/zijn eerlijk en oprecht antwoorden. Hierdoor maak je direct op een persoonlijke en open manier kennis met elkaar. Wij zijn tenslotte diegene die er snel achter willen komen of jij het in je hebt om de Beste Verkoper van Nederland te worden!

Een persoonlijke kennismaking

Als werkgever vindt Direct Force het belangrijk wat potentiële kandidaten te bieden hebben, maar voordat we het daar over gaan hebben willen wij eerst graag weten wie je bent. Wij gaan een persoonlijke band aan. Vertrouwen is hierin voor ons ontzettend belangrijk. Door het inzetten van de ontdekkaarten zorgen wij ervoor dat we een goed beeld van je krijgen en jij van ons.

De rol van HR

Als gespreksleider heeft de HR medewerker een belangrijke rol in de persoonlijke kennismaking. Naast gespreksleider is het belangrijk voor de HR medewerker te beseffen dat hij of zij ook de rol van vertrouwenspersoon invult. Zo zorgt de HR medewerker dat de eerste werkdag verloopt zoals toegelicht tijdens het kennismakingsgesprek en, nog belangrijker, of er in de praktijk ook daadwerkelijk een match is! We willen als werkgever echt in gesprek komen met jou. Op de ontdekkaarten staan vragen met als doel inspiratie op te doen, jou echt beter te leren kennen en bovendien jouw eigen unieke kracht te ontdekken en het gesprek in gang zetten. De kaartjes vragen de potentiële kandidaat wie je bent, niet wie je wilt zijn. Dit geeft direct een goed beeld van de kandidaat en tegelijkertijd kan zij of hij op een persoonlijke manier haar of zijn verhaal delen. Wij kijken daarom elke keer weer uit naar een gezellig gesprek met onze kandidaten!

We gaan graag in gesprek met jou!

Camiel

Author Camiel

...

More posts by Camiel