fbpx

Welke DF’er hebben wij voor ons?

Héy daar! Ik ben Tesse, dat is Fries voor ‘zonsopkomst in de polders’. Ik ben inmiddels 30 jaar en woon samen. Een aantal jaar geleden heb ik 3 maanden door India gereisd, ik schilder zo nu en dan wat en ben gek op biertjes drinken. Mijn vriend geeft les op de Erasmus universiteit en we hebben twee planten. Aan huisdieren willen we niet denken… ook al willen we stiekem graag een hondje. We vinden het zielig als ‘ie de hele dag alleen thuis moet zitten.

Tijdens mijn verkorte opleiding Sociaal Cultureel Werk kwam ik erachter dat ik graag wilde leren om voor grote groepen te spreken, dat was in eerste instantie niet mijn sterkste kant. Tijd om een baantje te zoeken wat hierop aansloot; animatie werk op de camping! Dit heb ik twee jaar met plezier gedaan. Want zeg nou zelf; wat is er nou leuker dan mensen vermaken tijdens hun vakantie. De sfeer was fantastisch.

Hoe ben je bij Direct Force terecht gekomen?

Een vriendin van mij, Sanne, was toentertijd salespromotor (en later teamcaptain) voor Nuon. Ze vertelde mij wat voor een geweldige tijd ze beleefde bij DF, dus ik dacht: ik ga ook eens langs! Momenteel zit ze in China, waar ze woont en werkt, dus helaas zie ik haar niet heel veel meer. Een grappig feitje is wel; haar broertje werkt op dit moment als teamcaptain op de vestiging in Rotterdam.

Hoe lang ben je al werkzaam bij Direct Force en welke functie bekleed je?

Vier jaar geleden ben ik begonnen op het Algemeen Dagblad en Nuon. Inmiddels werk ik 2 dagen in de week als teamcaptain op E.on. Daarnaast ben ik 3 dagen in de week bezig als projectmedewerker in Rotterdam.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Als teamcaptain haal ik de uitdaging en voldoening uit het zo goed mogelijk opleiden van Salespromotors. De kennis van de energiewereld die ik heb ontwikkeld over de jaren heen, deel ik graag met anderen. Daarom heb ik een training gemaakt van 1,5 uur, die je de basics van het energie verkopen uitlegt. Kort, krachtig, en bovenal super leuk om de training te geven!
Sinds ik per november 2015 aan de slag ben als project medewerker op de vestiging, gaat er weer een compleet nieuwe wereld voor me open. Ik leer steeds weer nieuwe dingen, iets wat ik heel belangrijk vind aan een job. Door aan de juiste knoppen te draaien, boek je al snel resultaat. Ontzettend leuk! Of ik het leuker vind dan de straten op gaan voor E.on? Haha. Dat is nu nog lastig te zeggen. Babbelen met random mensen op straat en ze vervolgens geld laten besparen op hun energierekening, blijft me ook een fantastisch gevoel geven!

Wat is je grootste succes tot nu toe binnen Direct Force?

Nieuwe vrienden voor het leven! Heb zoveel leuke mensen ontmoet binnen Direct Force. Trouwens… ook de band die je met sommige mensen op straat kan maken, in een hele korte tijd, geeft me onwijs veel voldoening.

Zie je je collega’s ook wel eens buiten werktijd?

Zeker! Of het ’s zomers nu een goede scoren vieren is op een zonnig terrasje, of een yogales volgen van een oud-DF’er… het is altijd gezellig. Zelf organiseer ik ook wel eens iets; zoals bijv. een avondje schaatsen met de hele vestiging. ‘Hoe gekker, hoe beter’ is het motto. Waar is dat feestje? Hiero in Rotjeknor is dat feestje!

Wat heeft DF voor jou persoonlijk veranderd?

‘Ik wil het, en ik kan het’. Zo lang je blijft geloven en werken aan jezelf, gaan mensen je de tools geven om je persoonlijk te ontwikkelen. Op deze manier zal je altijd je doel(en) behalen. Toen ik nét begon bij DF, was ik redelijk terughoudend. Ik keek de kat uit de boom. Inmiddels is dat toch wel anders.

Waarom heb je 4 jaar geleden gekozen voor DF?

Een leuke sfeer op de vestiging(en) en gezellige mensen om mee te werken. Het is een soort studentenvereniging, waar je ook nog eens (flink!) geld kan verdienen. Ik heb zelf nooit bij een echte studentenvereniging gezeten; dus DF vult deze ‘leegte’ mooi op. Haha!

Wat is het belangrijkste wat je bij Direct Force leert?

Met geloof en hard werken kan je je dromen werkelijkheid maken. Stop met alle bullshit, en zorg dat je het maximale uit iedere dag haalt.

Camiel

Author Camiel

...

More posts by Camiel